Kertomuksia TREEn takaa – Yrityksen tarina

CLT-rakentaminen on kasvava trendi maailmalla. Viime vuosina tietoisuus materiaalista on myös rantautunut suomeen. Moni CLT-kodista haaveileva on varmasti huomannut, ettei Suomesta löydy juurikaan palvelutarjontaa yksityisille rakennuttajille.

Tämä johtuu toisaalta siitä, että CLT-rakentamisen poikkeaa hieman tavanomaisesta rakentamistavasta. Yhtenä esimerkkinä tästä mainittakoon CLT-rakennuslevyn työstäminen rakennusosaksi. Levyaihion työstäminen tapahtuu CNC-ohjatuilla jyrsinkoneella, jonka jälkeen se saa lopullisen muotonsa mukaan lukien ovien sekä ikkunoiden aukotukset. Tämä niin sanottu elementtisuunnittelu vaatii myös omaa ammattiosaamista, jota monella suunnittelutoimistolla ei ole.

Oman kodin rakennuttamiseen liittyy aina epävarmuustekijöitä. Varsinkin silloin jos rakennuttamisprosessiin osallistuu monia eri tahoja, joiden suunnitelmien ja aikataulujen yhteensovittaminen jää omaksi tehtäväksi. Noin vuosi takaperin me TREEn perustajat havahduimme tähän todellisuuteen ja päätimme tuoda ongelmaan ratkaisun.

Tehtävämme on tarjota yksilöllisiä ja laadukkaita massiivipuukoteja. Haluamme tuoda CLT-massiivipuun varteenotettavaksi kodin materiaaliksi, sillä uskomme materiaalin ylivertaisuuteen puuraaka-aineen korkean laadun sekä ratkaisun teknisen toimivuuden ja pitkäaikaiskestävyyden vuoksi.

Lähtökohtanamme on tuoda vaivattomuutta rakennuttamisprosessiin. TREE tarjoaa yksityisille rakennuttajille avaimet käteen palvelun CLT-rakennuksien runkovaiheen toteutukseen. Vastaamme kohteiden suunnitteluvaiheen projektinhallinnasta, rakenne- ja elementtisuunnittelusta, CLT-elementtien varustelusta, logistiikasta ja rungon pystytyksestä säältä suojaan. Avustamme tarvittaessa myös muiden rakennusprojektissa tarvittavien suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden löytämisessä.

TREEn tekijöiden osaaminen on yhdistelmä kekseliäisyyttä ja kokemuksen tuomaa varmuutta. Kykymme yhdistellä eri suunnitteluratkaisuja toimivaksi kokonaisuudeksi tuo ennen kaikkea kustannustehokkuutta laadukkaan lopputulokseen pääsemiseksi ja unelmiesi kodin toteuttamiseksi.

– Mikko, Antti ja Osmo