CLT-massiivipuulevy ja UKK

Helsingin Sanomat julkaisi 2.7.2018 artikkelin CLT-rakentamisesta. Artikkelissa annettiin vastauksia yleisimpiin CLT-massiivipuulevyyn liittyviin kysymyksiin, kuten sen paloturvallisuuteen ja käytettyjen liimojen haitallisuuteen.

Toisin kuin useasti ajatellaan, CLT-massiivipuulevy on paloturvallinen ratkaisu. Puun palaessa sen pintaan syntyvä hiiltymäkerros hidastaa merkittävästi puun sisäosien lämpenemistä ja paloprosessia. Polttokokeiden perusteella CLT-massiivipuulevyn hiiltymänopeus on 0,7 mm minuutissa. Näin ollen 100 mm CLT-massiivipuulevy kestää hyvin palotilanteessa jopa tunnin ajan menettämättä vielä kaikkia luujuusominaisuuksia.

Suomalaiset CLT-massiivipuulevyn valmistajat käyttävät tuotteissaan  yksikomponenttista polyuretaaniliimaa. Käytetyt liimat ovat samoja liimoja, joita hirsitaloteollisuus on käyttänyt jo 40 vuoden ajan. Näillä liimoilla on M1-päästöluokitus, joka kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä. Suomessa rakennusmateriaalien päästöluokituksen myöntää Rakennustietosäätiö RTS.

Lue koko Helsingin Sanomien julkaisema artikkeli:
https://www.hs.fi/koti/art-2000005740834.html

%d bloggaajaa tykkää tästä: